Entlebucher reu Caesar (10-08-2021)

Situatieschets

Caesar is als pup van 6 weken jong bij zijn huidige eigenaren, een gezin met kinderen in puber/tienerleeftijden, terechtgekomen.

Gedrag & Karakter: Algemeen

Caesar was snel zindelijk, al na ongeveer 2 maanden. Hij doet niet moeilijk over (tegen) huishoudelijke apparaten, met een snoepje kun je hem makkelijk ergens aan laten wennen. Spelen doet Caesar graag, een krachtmeting met behulp van een floss-touw gaat hij zeker niet uit de weg. Als Caesar speelt, kwispelt hij uitbundig, maakt hij spelbogen en blaf hij enthousiast. Buiten heeft Caesar vooral een neus voor geurtjes, hij snuffelt maar al te graag en wordt bij de opvang daarom ook "De Neus" genoemd. Caesar snuffelt niet alleen graag in de omgeving, ook geurtjes van mensen vindt hij interessant. Hij wil dan ook graag dichtbij mensen komen.

Gedrag & Karakter: Gedrag naar mensen

Als de eigenaren thuis komen reageert Caesar enthousiast door te kwisepelen en soms te blaffen. Ook wil hij wel eens opspringen, daar zijn zijn eigenaren momenteel mee aan het werk om dat af te leren. Bij vertrek van de eigenaren gaat Caesar vaak uit zichzelf al in de bench, omdat hij precies doorheeft wanneer zij weggaan. Wanneer er bezoek komt reageert Caesar blij, maar ook druk en springerig. Hij komt graag snuffelen bij bezoek. Wanneer het bezoek vertrekt blijft Caesar gewoon rustig. Caesar is een echte knuffelhond, hij wil graag aangehaald worden.

Caesar speelt graag met de gezinsleden. Hij kan goed omgaan met grote kinderen, kan goed met hen spelen en doet ook graag opdrachtjes voor ze, in ruil voor een snoepje. Caesar is niet gewend aan hele jonge kinderen, wel aan kinderen vanaf de puberleeftijd.

Als Caesar zich bedreigd voelt en als hij mensen ziet met afwijkende kleding, kan hij uitvallen. Dat uit zich dan door blaffen en knauwen (niet echt bijten).

Gedrag en karakter: Gedrag naar andere dieren

Caesar speelt graag met andere honden. Tweemaal per week gaat hij naar een hondenpension en hij gedraagt zich daar erg fijn en gezellig. Uitvallen naar andere honden komt in Caesar zijn woordenboek dan ook niet voor. Of Caesar kan omgaan met katten, in de zin van samenleven met katten, is bij zijn huidige eigenaren niet bekend, maar als ze tijdens het uitlaten katten tegenkomen reageert Caesar daar eigenlijk niet op. Met andere dieren dan honden en katten komt Caesar niet in aanraking, dus daar kunnen zijn eigenaren niets over vertellen.

Gedrag en karakter: Overig

Caesar gaat graag mee in de auto, hij vindt autorijden heel erg leuk. Zijn eigenaren rijden vaak naar Zwitserland en dat is voor Caesar, met af en toe een uitlaatpauze onderweg, prima te doen. Hij ligt rustig in de achterbak te liggen, of kijkt urenlang uit het raam naar buiten, naar de wereld die aan hem voorbijtrekt.

Caesar is een sportieve hond, hij wordt graag uitgelaten en mag graag rennen. Ook gaat hij altijd mee op ski-vakantie en geniet hij van lange bergwandelingen in perioden waarin er geen sneeuw ligt.

Caesar is naar de hondenschool geweest en heeft daar Puppycursus 1 & 2 gevolgd. Er zijn bij Caesar geen langdurige en/of ernstige gedragsproblemen bekend.

Voeding, verzorging en gezondheid

Caesar eet tweemaal per dag, in de ochtend en in de avond, brokken. In een paar minuten heeft hij zijn bak leeg. Daarnaast heeft hij de hele dag beschikking over drinkwater. Caesar is gewend om in de woonkamer te eten, zijn bak staat naast de bench in de woonkamer. Verzorgingshandelingen zoals borstelen door de eigenaren zijn voor Caesar geen probleem. De dierenarts is echter moeilijk voor Caesar, hij voelt zich daar al snel bedreigd, maar handelingen zoals vaccinatie lukken wel altijd. Caesar heeft geen langdurige en/of ernstige gezondheidsproblemen (gehad) en hij gebruikt geen medicatie.

Registratie & Identificatie

Caesar is gechipt, maar beschikt niet over een FCI-stamboom.

Reden herplaatsing

Voor Caesar wordt een nieuwe plek gezocht omdat één van de kinderen astmatisch is en allergisch blijkt te zijn voor honden.

Hoe kun je reageren op een herplaatser die op de website van de stichting is vermeld?

Wanneer je denkt dat jij voor een herplaatser de ideale nieuwe plek hebt, dan verzoek ik jou grondig kennis te nemen van alle informatie over de betreffende herplaatser én van alle informatie in het onderdeel 'Herplaatsing' van de website, zodat je goed geïnformeerd bent over zowel de herplaatser als herplaatsingen in het algemeen. 

Werkwijze:

  • Kopiëer onderstaande tekst vanaf het vetgedrukte 'Reactieformulier Herplaatsing voor [RAS] [NAAM]'
  • Open jouw e-mailprogramma
  • Start een nieuwe e-mail
  • Plak de gekopieerde tekst in de body van de e-mail
  • Vermeld als onderwerp: Reactieformulier Herplaatsing [RAS] [NAAM]
  • Beantwoord alle vragen
  • Geef zo uitgebreid mogelijk aan wat jij de herplaatser van jouw keuze te bieden hebt. Vermijd daarbij algemene kretologie en standaard antwoorden zoals 'een fijne omgeving', 'een gouden mandje', 'een liefdevolle plek', etc. Dat is immers de intentie van iedereen die reageert, dus daarmee springt jouw reactie er voor de huidige eigenaren niet uit. 
  • Bedenk bij jezelf: "Wat zou ik willen weten van geïnteresseerden, wanneer ik mijn eigen hond zou moeten herplaatsen?" Stilstaan bij deze vraag levert échte, authentieke antwoorden op voor de huidige eigenaren van de herplaatser.
  • Stuur de e-mail naar info@sennenhondenherplaatsing.nl
  • Je ontvangt - doorgaans binnen 24-48 uur - een (handmatige) ontvangstbevestiging

Reactieformulier Herplaatsing voor [RAS] [NAAM]

Onderstaande vragen zijn bedoeld om contact met jou te kunnen opnemen naar aanleiding van jouw reactieformulier.

Achternaam: 

Voornaam of voorletter(s): 

Adres: 

Postcode: 

Woonplaats: 

Land: 

Telefoonnummer (vast): 

Telefoonnummer (mobiel): 

E-mailadres: 

Onderstaande vragen zijn bedoeld om inzicht te geven in jouw woon- en werksituatie en daarmee in de vraag of jouw situatie passend is voor wat de te herplaatsen Sennenhond nodig heeft.

Wat is jouw gezinssituatie cq. gezinssamenstelling: 

Wat is jouw situatie qua werk en vrijetijdsbesteding:

Wat is jouw ervaring met honden: 

Onderstaande vragen zijn bedoeld om inzicht te geven in de reden(en) waarom jij interesse hebt in de te herplaatsen Sennenhond en daarmee in de kansen op een geslaagde herplaatsing.

Kun je aangeven wat jij de Sennenhond te bieden hebt: 

Zijn er bijzonderheden die voor de herplaatsing van belang (kunnen) zijn:

Ruimte voor eventuele aanvullende opmerkingen:


NB: Het verwerken van alle binnengekomen reacties kost tijd, dus hiervoor vraag ik jouw geduld. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van mij en/of van de huidige eigenaar/eigenaren.

Doneer nu!

Draag jij de herplaatsingsactiviteiten van de stichting een warm hart toe en wil je een bijdrage leveren om deze activiteiten te kunnen blijven financieren, dan zou ik het fijn vinden wanneer jij de stichting wilt steunen met een eenmalige of periodieke gift. Je kunt jouw gift overmaken op IBAN NL26 ABNA 0567 5521 36 t.n.v. Herplaatsing Sennenhonden.

Namens alle herplaatsers bedankt!